background

Teller

Reken uit hoe lang je op deze aardbol bent.

Augustus 18, 2013

 

Wil je op de seconde nauwkeurig weten hoe lang je al op deze Ardbol bent. Dan download het Excel bestandje Teller.xls en vul je gegevens in bij tellen vanaf de datum. voorbeeld 1-1-1900 is jaar en dag dan spatie 0:00:00 is uur-minuten-seconden.

Note: Zorg er wel voor dat Macro`s ingeschakeld (enabeld) is.

Groezels Joop.

 

Blog

Een 3d Foto van de achtertuin inclusief de visvijver.

Juli 27, 2013

Kli op Click to vieuw en dan ga met je muiscursor op het grote beeld klikken en gebruik dan de pijltjes toetsen zowel links als rechts om, om de tuin in 3D te bekijken.
Ook kan men het geheel in Fullscreen modus zien en met -/+ in en uitzomen en recht zie je uitgelichte foto`s.

Plakstrip geldautomaat nieuwste skimtruc

Juli 21, 2012

APELDOORN - Officieel is de nieuwste skimtruc geen skimtruc, maar een handigheidje. Wie geen geld krijgt uit de pinautomaat moet oren en ogen flink openhouden: misschien is er een dief actief. De Apeldoornse politie waarschuwde al eerder via twitter: hou je pinpas in de gaten.

Bij skimming wordt de magneetstrip van de pinpas gelezen, en als dan de pincode afgekeken wordt, is er snel met een valse pas geld gepind. Maar de nieuwste manier is anders: er wordt een soort plakstrip in de geldlade geplakt, waardoor het gepinde geld blijft hangen.

De gedupeerde pinner loopt vertwijfeld weg en de dief slaat z'n slag door het vastgeplakte geld uit de lade te peuteren. Het zijn over het algemeen Oosteuropese bendes die actief zijn in de pinpasfraude. In maart werd in Apeldoorn nog een fraudeur op heterdaad aangehouden die een plakstrip, een zogenaamde 'mousetrap' had geplaatst.

Advies Het advies is in de buurt te blijven van de automaat als er geen geld uitkomt, en de geldlade in het oog te houden terwijl je contact op neemt met de bank. Als een automaat er vreemd uitziet is het verstandig ergens anders te pinnen. Landelijk verdwijnt er per jaar bijna veertig miljoen euro door skimmende bendes. Over het algemeen worden de magneetstrips gekopieerd.

 

GOED OPLETTEN !!
Groezels Joop
 

Aanleg vijver in de tuin.

Juni 10, 2012

Het mooie weer is zoals het nu lijkt alweer voorbij, maar het zwembad hadden we gelukkig in de mooie dagen neergezet dus toch nog wel even gezwommen. En ja als je dan veel in de tuin bent dan zijn de hondjes [twee mafkesen] ook veel buiten en die zijn even grondig tewerk gegaan, de halve tuin zag zwart in plaats van groen. Dus ben ik er zelf maar verder meegegaan en zo ontstond het Idee de visvijver.

Eerst een gat uitgegraven en dit bestaat uit drie etages toen op elke diepte tegels gelegd en wat klapzand en daar weer over een vliesdeken. Het geheel is klaar en toen rubberen vijverfolie gelegd en daarna hetgeen laten vollopen met water " er zit zo`n 1500 liter water in" Dit alles een week laten rusten en toen voorzichtig met de inrichting begonnen. Hieronder de verdere beschrijving van afmeting tot aan de inhoud:

Afmetingen vijver zijn: 2meter bij 2 meter-- diepte varierend van diep 80cm en 50cm en 30cm.hetgeen ligt zo`n 28 cm boven maaiveld en is omringd met tuinhout.

 

Planten:Kalmoes--.Mini bonte kalmoes-- Lobelia Fulgaris"rode"--Lidsteng--Zwarte Taro--en een Hybride van de waterlelie"Nymphaea hybr. 'Formosa"

.

Vissen: 3 stuks Sarasa ofwel de Komeetstaart genoemd en nog eens 3 stuks Shubinkins.

 

Pomp: twee lichte beluchtings-fonteinpompen erin elk een capiciteit van c.a 600 liter/uur.

 

De afwerking van de vijverrand probeer ik morgen te gaan doen en dan zal ik een orginele foto plaatsen.

Meer foto`s:Vijver_update_27-07-2012

 

Groezels Joop
 

Kabel van Zo`n 10000 jaren oud

April 22, 2012

 

Grondwerkers in Friesland vinden tijdens graafwerkzaamheden een of andere kabel van zo`n 10.000 jaar oud na grondig onderzoek door medewerkers van het Argeologisch museum bleek het te gaan om een kabel die men gebruikt voor internet maar het verwonderde hen wel dat de kabel er al zo`n 10.000 jaar gelegen heeft en ook nog in redelijke staat verkeerd. Dit nieuws ging via de regionale tv en radio zenders al gauw rond en toen bleek dat er in Groningen al enkele weken eerder een zelfde voorval zich heeft voorgedaan en uit onderzoek was toen gebleken dat men daar een glasvezelkabel gevonden hadden.<br/>Ja dan kan je op je vingers nagaan dat men in Drenthe ook aan het graven is gegaan maar na enkele weken graven heeft men niks gevonden en toen is men tot de conclusie gekomen dat er in Drenthe zo`n 10.000 jaar geleden al draadloos internet aanwezig was.

Groezels Joop.